Familjeseglats

Då har man landat i Varberg igen efter en underbar helg med hela familjen i vår segelbåt på Bästkusten.

Det har varit bätte väder än vad jag förväntade mig. Så fort vi kastade loss och lämnade hamnen i lördags sprack det upp och blev klarblå himmel.
En härlig seglats norr ut och vi la till vid Vasholmarna, strax utanför Lysekil/ Grundsund där vi låg helt ensamna.
Med en bra bok, mjuka dynor och solbrillor på så mådde bra på klipporna där jag spenderade eftermiddagen.

En utsökt grillning på kvällen gjorde inte att man mådde sämre precis, men mättare.

Det är helt crazy hur mycket man ska hinna med och äta hela tiden när det är semester.
Frukost, kaffe, lunch, kaffe middag.. fan, hinner ju knappt svälja bullen vid elva-kaffet innan lunchen står framdukad.
Men jag ska väl inte beklaga mig över dessa I-landsproblem. Tänk på barnen i Afrika tänker säkert någon.

Fick en fin seglats upp till Kungshamn igår. Hade ute Jennakern, en mindre variant av en Spinnaker (jävligt stort segel för den ovane seglaren som undrar)
Pappa har just fått upp Jennakern

Tog oss in till Smögen på em och strosade på bryggan där, himla myysigt! Fick shoppat lite också! :)

Mest har det varit lata dagar vilket har varit underbart! Kul också att hela familjen var med, var nog fyra år sedan det inträffade sist.

Hemma i Vbg nu igen som sagt. Fick äntligen tag på mitt lilla yrväder till sambo här nyss. lilla Sandra. Kul o snacka med henne igen och höra att hon har det bra där borta i London.

Nu ska jag snart dra mig till kojs, trots att klockan inte är så mycket.. ska upp och jobba om några timmar serrö,,

Natti Natti!

Dagens "Värt att veta"

Eller egentligen var det gårdagens..

..som började med en långpromenix i det grå vädret, vi slapp dock regn. Dagen smög sig sakta fram och det gjorde också solens strålar som nådde oss runt tvåtiden.

Jag och Lovan tog en äkta pensionärsrunda nere på stan.
Vi besökte Posten och så besökte vi Banken och några andra ärenden. Vi strosade så där långsamt över torget som bara pensionärer har tid mer, eller ah.. vi försökte hålla deras tempo, svårt att förflytta sig så sakta som vissa gör faktiskt. Kan ju bero på att vi inte är där i vår livscykel riktigt än. Tur då.

Efter det var det eftermiddagskaffe med vännerna som hägrade. Här lämnade vi pensionärstemat då mobilerna plockades fram och vi började Bluetootha över roliga grejor till varann.

Jag skulle lära mina kära kamrater varför det hette Bluetooth. Det kommer från en Dansk(?) Viking som hette Harald Blåtand som var väldigt duktig på att kommunicera, därav Bluetooth.
De höll på att skratta halvt ihjäl sig!
"Å du tror på det också! hahahaha!" "Det finns väl fler som är mycket bättre på att kommunicera än en jävla viking!"

men den som skrattar bäst som skrattar sist.

Vi kollade upp det på nätet, å vem fick rätt tror ni? Me my self and I såklart!
Himla Nöjd.

Försökte ragga folk att se på fotbollen ihop med, men varenda kotte jobbade typ. Hittade en kamrat till slut iaf. Tyckte det var synd att Ryssarna inte orkade hålla emot, men Spanien var ju det bättre laget tyvärr..
Kvällen avslutades nere med lite findrinkar på Socitén, Bodegan där jag och Sandra flummade loss bland lite annat gött folk och garvade sönder våra magar!

Ännu en skön skön dag på min "semester" :)

Sunshine is back!

Yes it's true!

Sunshine is back in Varberg!

Det går ju att tolka på olika sätt det här.
Dels är allas våran underbara Lovan back in Varberg och hälsar på veckan ut! Hon är ett sunshine i sig och det är härligt att flumma loss me henne igen! :)

Sedan sprack himlen upp och blev alldeles blå här efter lunchtid, vilket inte gjorde dagen sämre. Vi slog oss ner i några så kallade "Fat Boys" (den moderna sacko-säcken) och päste med varsin glass i solen utanför det nya surfingcentret i Apelviken.
Låt oss kalla det för Fett soft. Lär bli fler besök där i sommar.

Eftermiddagen bestod av en långpromenix med vännerna i det härliga livet och livet kändes sådär jäkla rättvist som det gör emellanåt.

Kvällen spenderade vi i TV-rummet med en av världens bästa filmer, Nyckeln till Frihet.
Verkligen Grymmish som verkar vara det nya ordet Miss Sunshine har börjat med :)
Du är ganska bra på att sluta med saker Lovan, men inte så dålig på att börja med saker heller ju, (bevisligen..) så det går ganska jämt ut då kanske! ;P

Kvällen avslutades med ett leende på mina läppar då jag kollade upp resultatet av senaste ekonomitentan, jag fick mitt efterängtade VG. :)
Det var knapert med marginal. men seriöst, vet du vad noll gånger noll är? Så mycket bryyyr jag mig om marginaler just nu!!
I'm happy!

å inte nog med det, en semesterersättningen jag inte hade räknat med trillade in på kontot idag i samband med annan lön. Lyft på hatten!

Nu ska den glada flickan leta upp John Blund i drömmarnas land!

Dröm sött vänner

å va de blåser i träa ida'

Jag kom till slut hem till Borås igår, något senare än vad jag hade tänkt, men men..

Det var roligt att hela familjen kunde sammanstråla, händer ju inte allt för ofta tyvärr och snart drar broder ut till sjöss och jobbar, så det kan dröja 15 veckor innan jag ser honom igen. Shit, nästan fyra månader till sjöss snacka om sjöben efter det.

Vi åt grymt god mat och inte nog med det så hade Lina även bakat en supergod jordgubbstårta! :)

Klockan hann springa iväg ända till 22.00 innan jag brummade iväg hemåt mot Varberg på min hoj. Hade tur som undkom regnet, men det va då självaste Fan vad det blåste alltså! Låg ner mot tanken vissa partier för att undvika vindhugg.
Sista biten kunde jag inte köra fortare än 50-60km/h, det vindade rejält ju närmare Varberget jag kom.

Slog upp ögonen 05,25 imorse när mobilen ropade "Go morron! Go morron sömntuta!" och kände mig nästan illamående av trötthet. Men bara jag kom iväg till jobbet så piggnade jag till. Det är faktiskt som Pau sa när jag snackade med henne innan, man kliver in i en annan värld när man kommer till jobbet. Skönt det, att det är uppstigningen på 5 minuter som är pest och inte de 8 timmarna på jobbet. Hade varit lite drygt ju.

Efter mina grilltimmar kilade jag och några andra iväg på Hälsoutbildning med jobbet.
10 miljoner bakterier har du i en "normalsketen" hand. Stört elle?
Tvätta den med tvål och vatten och du har bara 100 000 kvar. bara.

Efter denna infon och mycket annat som är bra att veta om hygien och färskvaror var jag väl värd en powernap!

Å nu sitter jag och kisar mot solen, "Det har mojnat " som Erik sa. Jo, Erik alla säger vi olika, jag brukar säga att det har mojnat av. :D Blåser inte alls lika kraftigt som igår. Skönt det!

Nähä, lite Allsång med Anders Lundin kanske?

Over n Out

trist

Hade ställt in mig på att komma iväg till Borås i någorlunda tid idag. Ska hem och gratulera broder till examen av sin ingenjörsutbildning.
Pallrade mig upp vid niosnåret och tog en snabb titt i tidtabellen. 10.50, perfa!

En snabb dush, frulle och fixeri så var jag på väg traskandes ner till stationen, i god tid för en gångs skull. Väl där upptäckte jag att jag (ännu en fucking gång) hade tittat fel. Det stod visst ett litet S längst upp på 10.50-tåget. S betyder Söndag Lotta. Idag är det Måndag.
Orka bittra ihop. Nä, jag jobbar inte så.
Låste in mitt pick o pack i en värdebox o traskade hem igen, där jag sitter nu i väntan på att få gå ner om några timmar och ta det s.k whiplash-tåget, eftersom det skakar något fruktansvärt, hem till Borås.

ska se om jag kan starta igång min bärbara hårdisk eller göra något annat vettigt.

Tjarrå.

De va de ja

Jahopp! Då sitter man här och det var söndag igen. Midsommarhelgen har passerat i ett kick och som vanligt hänger man inte riktigt med när helgerna passerar.

I fredags var det jobb, lagom bra tryck i delikatessen.. men vi var många som jobbade, så det gick fint.
Hem, powernapade innan det var dags att dra igång firandet!
De (oklart om vilka som ska ta åt sig äran) hade dukat upp jättefint borta i D-korridoren med långbord.
Vi dukade fram sill, potatis, sallad och allt som hör midsommar till.
Lite sång och mycket mat och lagom med alkohol så var vi igång! Någon saknade att vi inte hade någon midsommarstång, men studenter har ju den där lilla extra kreativitten att plocka fram - någon offrade sin midsommarkrans och la på parkeringen och så dansade vi och sjöng! :)

Roligt?
OM det var! :D

Sara och Pajen joinade oss så småningom som många andra, jag hann aldrig räkna men säg att vi va 35 pers kanske!

Vi stegade ner till Socitén där vi dansade och garvade natten lång innan jag tog mitt förnuft till fånga och åkte hem, trots allt jobb imorn..

Lagom sleten kom jag iaf upp ur sängen runt halvåtta-tiden dagen efter, men jag tycker faktiskt att man får vara lite trött på midsommardagen.
Stod ensam i mitt grillrum och radade upp kycklingar på galler hela dan.

Powernapen var ett faktum när jag kom hem.

Kvällen blev en chill sådan, min kropp orkade inte ladda om för fest och det var skönt att köra en tacokväll här hemma o sedan blev det en film me Hanna.

Grattis Ryssland till vinsten igår, jag tycker det är coolt att dom krossar Holland också!

Ska stoppa i mig lite rester innan det är dags för dagens jobb-pass.. skönt m 100% ob iaf! :)

Tjarrå!

Årets turné har startat

Var hemma på snabbvisit i Borås igår.

Orsak?
Igår var det dags för årets första träning med töserna som ska med till Beachhandbollsfestivalen i Åhus v. 29!
Å för alla er som har svårt att hänga med så är det alltså beachhandboll! Inte volleyboll. Skönt att få det förtydligat.

På turné med Johan heter vårt lag och Johan det är jag för er som inte har hört historien. Råkade av någon anledning presentera mig själv som Johan första året vi spelade nere i Åhus, snacka om att jag blev galet förvirrad när jag själv hörde vad jag sa och rättade mig snabbt till Lotta igen (Nej, jag var inte ens i närheten av full) :)
Sedan dess har jag fått bära namnet Johan!

Igår var det som sagt dags för årets första träning. När vi möttes upp på parkeringen vid Almenäs igår kliver Lindgren ut ur bilen med en filt i handen,  "Ska vi sitta mycket? Jag tog med en filt."  :) Det säger ganska mycket om vår Åhus-feeling!

Vi gick bort till beachvolleyplanen, drog fram två parkbänkar som fick agera stolpar och mål och så lekte vi handboll i sanden i en timma! Har nästan glömt hur galet roligt det är och framförallt hur galet roligt vi har tillsammans!

Vi firar femårsjubileum i år och jag känner på mig att det kommer bli ett bra år, ett riktigt bra år blir det!
Fick de nytryckta T-shirtarna igår me, very niiice trots feltryckt färg.. mig drabbade det inte dock..

Nästa vecka är det s.k träningsläger här nere i Varberg som gäller! skoj skoj skoj! Ska ner och leka på beachen med boll, men som nämnde på träningen igår, vi har ju varken någon uppritad plan och inga mål.
Lindgren: "Men vadå? Planen är väl att vi åker ner? Å mål, ska vi vara så seriösa o sätta upp mål för helgen?"
haha! Stjärnan du e la för go, många skratt lär det bli med det här gänget

www.laget.se/PATURNEMED


Lätt ett Drömjobb!

Har insett att man ska suga ut fördelarna i ett jobb! Det är precis vad jag har gjort under helgen som just passerat.
Fick förmånen att åka till vackra Bohuslän och Bästkusten för lite eventande i tre dagar.

Jag är så Himla Nöjd!

Kan man kalla det ett jobb, att:

* Få umgås med glada, entauastiska, härliga människor!
* Åka ett par turer med Ribb-båt i 50 knop (ca 100km/h) Asgöraskoj!! :D
* Segla matchrace i J80-båtar
* Njuta på klipporna i solen
* Prova fiskelyckan och dra upp ett gäng makrillar
* Äta grymmegod mat!

Tryck in lite ansvar och "koll på läget" i den grytan så har ni min helg.

Det känns som att jag är på rätt väg mot mitt Drömjobb! Fan va kuul det är!

Himla nöjd, som min kära mate Lovinsky skulle sagt!

Helgen avslutades med en Hamburgegrill hemma i uterummet i Borås med ett gäng töser som jag ser alldeles för sällan nu för tiin! Tack girls, de va nice!

Nu du John Blund var det dags för kvällens date! zzupertrött!

Puss å Kraam!


Länganbo

Förra veckan var det en blandning av hektiskt svettigt flyttande och chill svettigt solande!
På kvällarna va de go-maten som gällde på klippor och i Jönskis stuga med Malin o Pajen! Det var faktiskt första riktiga grillen för mig i år hör och häpna.
God mat? OM den var?

och lite arbete hanns det också med under den gångana veckan.

Helgen passerade och den var också den ganska lugn, utanför jobbet då.. där det var allmän kaos på lördan i mitt lilla grillrum.
Även idag var det hektiskt, extrapris på kycklingklubba gjorde att det blev minst sagt mycket att göra. Grillade väl upp en hel farm som Frida beskrev det när jag berättade om dagen.

Så nu sitter jag här i mitt nya lilla bo och har fått packat upp det mesta iaf. Jaha, då va man länganbo dårå!
Ska pysa ut i köket och stoppa i mig nåt käk, har varit lite snålt på den fronten idag..

Tjo hopp hej!

Sommarlov!

Det är härliga tider nu!

Gårdagen startade med en tre timmars lång och ganska klurig redovisningstenta, sedan var det här - sommarlovet! :)

Begav oss ner mot Ankaret, via Kvantum och inhandla lunch och svenska jordgubbs! Gu' så gott!
Väl nere på klipporna satt en hel drös med eventare, kul att så många joina. Dessutom fyllde två classmates år Hipp hipp Hurra för Janna och Lotta!, så det bjöds på skumpa för den som var sugen!

Dagen var minst sagt underbar! Solade och badade i det 18gradiga vattnet! Årets första riktiga bad! låg i och plaska och lekte med kameran och fula miner under vattnet i säkert 5-10 minuter :)

Nu är det verkligen sommar!!

Uppe på klipporna spelade vi gitarr och sjöng och hade vår egen lilla skolavslutning samtidigt som solen stekte!

Framåt kvällskvisten var det dags att pallra sig hemåt för en s.k CHARMkurs med jobbet. Kändes sådär att gå tillbaks till Folkets hus i ytterligare tre timmar (satt där och tentade på morgonen), men det är alltid bra att lära sig om kundbemötande m.m.

När vi blivit Diplomerade och fått våran CHARM-pin var det hurry hurry hem för att byta kläder. På Harrys väntade nämligen ett glatt gäng som firade in sommarlovet och att Lotta (Ö-vik) fyllde år.
Det blev som vanligt en himla trevlig kväll med många skratt!

Jag får ingen bra känsla i magen när jag tänker på att det bara är ett år kvar tills vi splittras på riktigt och alla far hem till Norrland och Skåne och allt däremellan, får ta vara på tiden som är kvar.
Ett år av skratt, gemenskap och galenskap kan utlovas tror jag!

Ska kila iväg till skolan nu och har uppstartsmöte för ett kommande projekt sen blir det till att flytta några kartonger idag och framåt kvällen väntar en grill med vänner!

Over and Out.. i värmen! :)

RSS 2.0